Pokud rádi mlsáte slané, tak šneci z listového těsta vám rozhodně nebudou cizí. Navíc si také můžete listové těsto velice jednoduše připravit sami doma.


Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí:


Ingredience na šneky z listového těsta

  • 500 g listového těsta (kupované nebo domácí)
  • 150 g tvrdého sýru na plátky
  • 150 g libové anglické slaniny na plátky
  • sladký nebo ostrý kečup
  • koření podle chuti
  • 1 vejce
  • celý kmín

Jak na to

Listové těsto rozválíme na obdélníkový plát o tloušťce cca 3 mm. Na něj naskládáme plátky sýru (můžeme nastrouhat také trochu nivy), plátky slaniny, potřeme kečupem, případně směsí nakrájených rajčat s rozmačkaným česnekem, případně ještě okořeníme podle chuti a těsně zavineme.

Hranu těsta přetřeme rozšlehaným vejcem a nohavici nakrájíme na tenká kolečka o tloušťce cca 1 cm, ale můžou být klidně 3 cm.

Jednotlivé šneky skládáme s rozestupem na plech vyložený pečícím papírem.

Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Po 10 minutách, jak zezlátnou, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a dopečeme při 160 °C ještě cca 15 minut.

Šneci z listového těsta
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *