Pokud rádi mlsáte slané, tak šneci z listového těsta vám rozhodně nebudou cizí. Navíc si také můžete listové těsto velice jednoduše připravit sami doma.
Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: –
Ingredience na šneky z listového těsta
- 500 g listového těsta (kupované nebo domácí)
- 150 g tvrdého sýru na plátky
- 150 g libové anglické slaniny na plátky
- sladký nebo ostrý kečup
- koření podle chuti
- 1 vejce
- celý kmín
Jak na to
Listové těsto rozválíme na obdélníkový plát o tloušťce cca 3 mm. Na něj naskládáme plátky sýru (můžeme nastrouhat také trochu nivy), plátky slaniny, potřeme kečupem, případně směsí nakrájených rajčat s rozmačkaným česnekem, případně ještě okořeníme podle chuti a těsně zavineme.
Hranu těsta přetřeme rozšlehaným vejcem a nohavici nakrájíme na tenká kolečka o tloušťce cca 1 cm, ale můžou být klidně 3 cm.
Jednotlivé šneky skládáme s rozestupem na plech vyložený pečícím papírem.
Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Po 10 minutách, jak zezlátnou, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a dopečeme při 160 °C ještě cca 15 minut.