Tataráků je mnoho a dělají se snad ze všeho, přesto je mým nejoblíbenějším právě tento tatarák z brambor. “Tatarák” je diskutabilním názvem, ale je skvělý.
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na tatarák z brambor
- 3 – 4 brambory (varný typ A)
- 1/2 – 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce oleje
- 1,5 lžičky mleté sladké papriky
- 1/2 mleté pálivé papriky
- 1 lžíce worchestrové omáčky
- 2 lžičky hořčice
- sůl
- mletý pepř
- 2 lžíce kečupu (domácí)
Jak na to
Opláchnuté (oloupané) brambory si uvaříme v osolené vodě. Vychladlé brambory (oloupeme) nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme a smícháme vše s nastrouhanými bramborami.
Přidáme 3 – 4 lžíce oleje, vrchovatou lžičku mleté sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, worcestrovou omáčku, hořčici, osolíme, opepříme, promícháme a přidáme kečup podle chuti. Začneme s jednou lžící a raději postupně dochucujeme. Dobře promícháme a hotový tatarák z brambor natíráme například na topinky potřené česnekem.
Tatarák z brambor
Odkazy