Tyto placky z kynutého těsta pochází původně z Maďarska a dělaly se u plamene (láng), takže proto langoše. Zkuste tento recept na kynuté langoše z jogurtu.


Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na langoše z jogurtu

  • 250 ml mléka
  • 40 g droždí
  • 1 lžička cukru moučka
  • 500 g hladké mouky
  • 200 g bílého jogurtu
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 špetka soli
  • česnek
  • sůl

Jak na to

Uděláme si nejprve kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, lžíci mouky a zamícháme. Necháme 10 – 15 minut vzejít.

V míse smícháme mouku se špetkou soli, bílý jogurt a sodu. Přidáme kvásek a umícháme těsto na langoše. Z hotového těsta děláme bochánky, které roztáhneme do stran na tvar langoše a necháme před smažením 10 minut kynout. Případně si těsto vyválíme na pomoučené pracovní desce či válu na 1,5 – 2 cm silný plát a můžeme vykrojit například větším hrnkem.

Na pánvi si rozpálíme dostatečné množství oleje a smažíme po obou stranách dozlatova. Usmažené langoše skládáme na plech vyložený ubrousky, abychom se zbavili přebytečného oleje, a hned je potíráme podle chuti prolisovaným česnekem smíchaným se solí a olejem.

Podáváme s kečupem, nastrouhaným sýrem, potřené česnekovým dipem, nebo jakkoliv jinak podle chuti.

Langoše z jogurtu
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *