Utopenci s cibulí, tak jako mnoho dalších lahůdek, jsou nejlepší domácí. Připravte si utopence sami podle tohoto receptu. Kvalitní uzenina je základ.


Potřebný čas: 30 minut + 7 dnů na uležení
Počet porcí: 8 – 1x 4 l sklenice


Ingredience na utopence s cibulí

  • 450 ml octa
  • 350 ml vody
  • sůl
  • 16 špekáčků
  • chilli koření
  • plnotučná hořčice
  • 3 bílé cibule
  • 3 červené cibule
  • 1 větší sklenice kozích rohů

Jak na to

Nejdříve si připravíme lák na špekáčky. V rendlíku smícháme ocet s vodou, přivedeme k varu a necháme probublávat cca 5 minut. Lák dle chuti osolíme a necháme vychladnout.

Mezitím si nachystáme špekáčky. Ty oloupeme, podélně nařízneme, vysypme podle chutí chilli kořením a lehce potřeme plnotučnou hořčici. Cibuli nakrájíme na půl kolečka a do štěrbinky vložíme plátek od obou cibulí. Takto připravené špekáčky navrstvíme do sklenice. Mezi vrstvami naklademe cibuli a kozí rohy. Špekáčky ve sklenici zalijeme lákem tak, aby byla zcela ponořená i vrchní vrstva špekáčků.

Sklenici uzavřeme a dáme do ledničky nebo na jiné chladné místo a necháme týden odležet.

Utopenci s cibulí
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *