Utopenci s cibulí, tak jako mnoho dalších lahůdek, jsou nejlepší domácí. Připravte si utopence sami podle tohoto receptu. Kvalitní uzenina je základ.
Potřebný čas: 30 minut + 7 dnů na uležení
Počet porcí: 8 – 1x 4 l sklenice
Ingredience na utopence s cibulí
- 450 ml octa
- 350 ml vody
- sůl
- 16 špekáčků
- chilli koření
- plnotučná hořčice
- 3 bílé cibule
- 3 červené cibule
- 1 větší sklenice kozích rohů
Jak na to
Nejdříve si připravíme lák na špekáčky. V rendlíku smícháme ocet s vodou, přivedeme k varu a necháme probublávat cca 5 minut. Lák dle chuti osolíme a necháme vychladnout.
Mezitím si nachystáme špekáčky. Ty oloupeme, podélně nařízneme, vysypme podle chutí chilli kořením a lehce potřeme plnotučnou hořčici. Cibuli nakrájíme na půl kolečka a do štěrbinky vložíme plátek od obou cibulí. Takto připravené špekáčky navrstvíme do sklenice. Mezi vrstvami naklademe cibuli a kozí rohy. Špekáčky ve sklenici zalijeme lákem tak, aby byla zcela ponořená i vrchní vrstva špekáčků.
Sklenici uzavřeme a dáme do ledničky nebo na jiné chladné místo a necháme týden odležet.