Každému známý pokrm z rýže vhodný na rychlou teplou večeři. Rizoto s kuřecím masem, hráškem a kukuřicí je snadné a rychlé. Toto je tzv. český způsob rizota.
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 4
Ingredience receptu
- 400 g dlouhozrnné rýže
- 1 konzerva hrášku (cca 400g)
- 1 konzerva kukuřice (cca 400g)
- 2 lžíce kari koření
- 3 středně velká kuřecí prsa
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Jak na to
Na rizoto je nejlepší použít pánev wok, ale i bez něj to jde. Rýži opláchneme a necháme chvíli okapat.
Mezitím si rozehřeje 1 lžíci olivového oleje ve woku. Přidáme rýži a důkladně promícháme, aby se všechna zrníčka obalila olejem. Pak rýži zalijeme horkou vodou, aby bylo vše ponořené. Osolíme a přivedeme k varu. Pak přidáme kari koření, promícháme a na mírném plameni vaříme cca 15 – 20 minut.
Mezitím si nachystáme kuřecí prsa, které omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na menší kousíčky, osolíme, opepříme a zprudka osmáhneme na rozehřáté pánvi se 2 lžicemi olivového oleje.
Jakmile je rýže al dente (na zkus – ani tvrdá, ani jako bláto), přidáme kuřecí kousky a okapaný hrášek s kukuřicí. Lehce vše promícháme a necháme vařit ještě několik dalších minut, aby se chutě propojily. Podle potřeby podlijeme vodou, tak aby rýže nebyla příliš suchá.