Takto připravená, výborná hovězí roštěná s cibulovou omáčkou a vařenými nebo opékanými bramborami se na stole neztratí ani při slavnostnější příležitosti.
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na hovězí roštěnou s cibulovou omáčkou
- 700 g hovězí roštěné
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- hladká mouka
- 120 ml masového vývaru (1 naběračka)
- 2 střední cibule
- olej
- máslo
Jak na to
Hovězí roštěnec si nakrájíme na 4 silnější plátky. Jednotlivé hovězí roštěnky zlehka naklepeme hladkou paličkou a po okrajích lehce nařízneme špičkou nože (jen tukovou vrstvu). Maso se tak nebude “kroutit” – nebude vypouklé a opéká se po celé ploše.
Takto připravené maso dostatečně osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Na pánvi rozehřejeme olej nebo přepuštěné máslo a zprudka osmahneme z obou stran – každá cca 3 minuty. Maso vytáhneme a zabalíme do alobalu.
Do výpeku z hovězích roštěnek dáme ještě kousek másla a orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Když začne chytat zlatavou barvu, zalijeme ji včas hovězím vývarem a krátce povaříme.
Hovězí roštěná na cibuli se podává s bramborami. Hodí se buď vařené, nebo opékané.