Takto připravená, výborná hovězí roštěná s cibulovou omáčkou a vařenými nebo opékanými bramborami se na stole neztratí ani při slavnostnější příležitosti.


Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na hovězí roštěnou s cibulovou omáčkou

  • 700 g hovězí roštěné
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • hladká mouka
  • 120 ml masového vývaru (1 naběračka)
  • 2 střední cibule
  • olej
  • máslo

Jak na to

Hovězí roštěnec si nakrájíme na 4 silnější plátky. Jednotlivé hovězí roštěnky zlehka naklepeme hladkou paličkou a po okrajích lehce nařízneme špičkou nože (jen tukovou vrstvu). Maso se tak nebude “kroutit” – nebude vypouklé a opéká se po celé ploše.

Takto připravené maso dostatečně osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

Na pánvi rozehřejeme olej nebo přepuštěné máslo a zprudka osmahneme z obou stran – každá cca 3 minuty. Maso vytáhneme a zabalíme do alobalu.

Do výpeku z hovězích roštěnek dáme ještě kousek másla a orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Když začne chytat zlatavou barvu, zalijeme ji včas hovězím vývarem a krátce povaříme.

Hovězí roštěná na cibuli se podává s bramborami. Hodí se buď vařené, nebo opékané.

Hovězí roštěná s cibulovou omáčkou
Odkazy
Štítky:                

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *