Lahodné kakaové řezy s vrstvou kakaové šlehačky jsou jednoduché na přípravu a ke kávě nebo s kakaem nemají chybu. Zkuste tento recept na skvělé řezy.
Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí: –
Ingredience na kakaové řezy
Těsto
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 3 lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek mléka
- 3 vejce
- 1/2 hrnku oleje
- sůl
Šlehačkový krém
- 500 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce dobrého kakaa
- 1,5 lžíce cukru krupice nebo krystal
Jak na to
Smetanu ke šlehání smícháme s kakaem a cukrem a prohřejeme, aby se vše dobře spojilo. Pak necháme v chladu do druhého dne, případně půlku dne.
Smícháme dohromady všechny sypké ingredience na těsto. Přidáme mléko, žloutky a olej a zase promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a špetky soli.
Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C po dobu cca 15 minut.
Z vychlazené smetany s kakaem a cukrem ušleháme tuhou směs a rozetřeme rovnoměrně na zchladlé upečené těsto.
Hotové kakaové řezy dáme vychladit alespoň na hodinu do ledničky.