O tom, že jsou ředkvičky zdravé, jste už určitě slyšeli. A o tom, že je ředkvičková polévka vynikající také? Přesvědčte se o této polévce na vlastní chutě.
Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na ředkvičkovou polévku
- 2 lžíce másla
- 1 cibule
- 1 svazek ředkviček (cca 8 ředkviček)
- 1 hrstka mladých ředkvičkových listů
- 3 brambory (varný typ C)
- 800 ml zeleninového vývaru
- 200 ml smetany na šlehání (ideálně 40 %)
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Jak na to
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibuli a po chvíli přidáme očištěné a opláchnuté nakrájené ředkvičky na tenká půlkolečka. Na mírném ohni je necháme zesklovatět a změknout.
Pak přidáme vybrané, opláchnuté a okapané listy z ředkviček a mícháme, dokud nejsou jakoby zvadlé – cca 3 až 4 minuty. K nim přidáme na kostičky nakrájené brambory a zalijeme horkým zeleninovým vývarem. Vaříme zhruba 20 minut, aby byly brambory do měkka.
Pak polévku rozmixujte do hladka, přecedíme a dáme zpět do hrnce, ve kterém jsme vařili. Přimícháme smetanu, opepříme, osolíme a chvíli prohřejeme.