Taková ta poctivá bublanina, jakou dělávají babičky. Nemusí to být nutně třešňová bublanina, ale třeba rybízová, meruňková, nebo jahodová. Podle možností.


Potřebný čas: 50 minut
Počet porcí:


Ingredience na třešňovou bublaninu

  • 2 vejce
  • 200 g cukru moučka
  • 75 g másla
  • citrónová kůra z 1/2 citronu
  • 350 g hladké mouky
  • 3/4 prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 250 ml mléka
  • 250 g třešní

Jak na to

Žloutky a cukrem a máslem utřeme dohromady. Přidáme citrónovou kůru, hladkou mouku promíchanou s práškem do pečiva a mléko. Na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků a špetky soli.

Hotové těsto vylijeme rovnoměrně na máslem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech. Rovnoměrně povrch zaskládáme opláchnutými a vypeckovanými třešněmi, které obalíme v hladké mouce, aby se do těsta příliš moc nepropadly. Místy je však můžeme naopak zatlačit.

Třešňovou bublaninu dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C cca na 35 minut.

Třešňová bublanina
Odkazy
Štítky:                

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *