Taková ta poctivá bublanina, jakou dělávají babičky. Nemusí to být nutně třešňová bublanina, ale třeba rybízová, meruňková, nebo jahodová. Podle možností.
Potřebný čas: 50 minut
Počet porcí: –
Ingredience na třešňovou bublaninu
- 2 vejce
- 200 g cukru moučka
- 75 g másla
- citrónová kůra z 1/2 citronu
- 350 g hladké mouky
- 3/4 prášku do pečiva
- 1 špetka soli
- 250 ml mléka
- 250 g třešní
Jak na to
Žloutky a cukrem a máslem utřeme dohromady. Přidáme citrónovou kůru, hladkou mouku promíchanou s práškem do pečiva a mléko. Na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků a špetky soli.
Hotové těsto vylijeme rovnoměrně na máslem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech. Rovnoměrně povrch zaskládáme opláchnutými a vypeckovanými třešněmi, které obalíme v hladké mouce, aby se do těsta příliš moc nepropadly. Místy je však můžeme naopak zatlačit.
Třešňovou bublaninu dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C cca na 35 minut.
Třešňová bublanina
Odkazy