Čokoládová pěna (ve francouzském originále “Mousse au chocolat”) je jedním z nejpopulárnějších francouzských čokoládových dezertů. Je jemný a nadýchaný.
Potřebný čas: 50 minut
Počet porcí: –
Ingredience na čokoládovou pěnu
- 200 g čokolády (70% kakaa)
- 2 lžíce másla
- 4 vejce
- 2 lžíce cukru krupice
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce cukru moučka
- 1 špetka soli
Jak na to
Hořkou čokoládu rozlámeme na menší kousky a s máslem dáme do kovové mísy, kterou dáme do hrnce s horkou vodní lázní, ve které necháme pomalu za občasného zamíchání rozpustit.
Z oddělených bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Smetanu a moučkový cukr ušleháme do tuha.
Rozpuštěnou čokoládu smícháme se žloutkovou pěnou a pak vmícháme smetanu a sníh z bílků. Vše důkladně promícháme.
Hotové mousse au chocolat dáme do menších misek nebo pohárků vypláchnutých studenou vodou. Dáme do chladu a necháme alespoň 2 – 3 hodiny ztuhnout.