Připravte si snadnou a zdravou večeři, ale klidně i oběd. Bramborové gnocchi se špenátem jsou rychlé na přípravu a chuťově nemají chybu. Vyzkoušejte je.
Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na gnocchi se špenátem
- bramborové noky viz recept zde
- 3 lžíce másla
- 5 stroužků česneku
- 400 g mraženého nebo čerstvého listového špenátu
- sůl
- 150 ml smetany na vaření
- 4 lžíce strouhaného parmazánu
Jak na to
V pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme česnek nakrájený na kolečka. Přidáme čerstvý nebo mražený listový špenát a necháme na pánvi za občasného promíchání povolit. Pokud použijeme čerstvý špenát, tak nejprve stonků zbavené a opláchnuté špenátové listy chvíli spaříme v troše vroucí osolené vodě a jemně vymačkáme.
Špenát promícháme, necháme prohřát, osolíme a zalijeme smetanou. Necháme opět prohřát a zhoustnout. Nakonec podle chuti dosolíme a přimícháme strouhaný parmezán. Částí můžeme posypat až nakonec.
Hotovou špenátovou směs zlehka promícháme s uvařenými bramborovými noky.