Pokud doma máte vepřovou kotletu a nevíte, jak s ní naložit, pak zkuste zapečené vepřové kotlety se šlehačkou a bramborami. Šlehačka zde má velké kouzlo.
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na zapečené vepřové kotlety se šlehačkou
- 4 vepřové kotlety
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 cibule
- 500 g brambor (Varný typ A/B)
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Jak na to
Kotlety mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupané brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, které “rozdrobíme”.
Do zapékací mísy naskládáme vepřové kotlety a na ně rozprostřeme rovnoměrně polovinu nakrájené cibule.
Na cibuli naskládáme vrstvu z poloviny množství brambor, posolíme, znovu dáme vrstvu cibuli a nakonec vrstvu brambor.
Nakonec vše zalijeme smetanou a dáme péct v předem předehřáté troubě na 180 °C po dobu zhruba 40 minut.
Zapečené vepřové kotlety se šlehačkou
Odkazy