Pokud doma máte vepřovou kotletu a nevíte, jak s ní naložit, pak zkuste zapečené vepřové kotlety se šlehačkou a bramborami. Šlehačka zde má velké kouzlo.


Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na zapečené vepřové kotlety se šlehačkou

  • 4 vepřové kotlety
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 cibule
  • 500 g brambor (Varný typ A/B)
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Jak na to

Kotlety mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupané brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, které “rozdrobíme”.

Do zapékací mísy naskládáme vepřové kotlety a na ně rozprostřeme rovnoměrně polovinu nakrájené cibule.

Na cibuli naskládáme vrstvu z poloviny množství brambor, posolíme, znovu dáme vrstvu cibuli a nakonec vrstvu brambor.

Nakonec vše zalijeme smetanou a dáme péct v předem předehřáté troubě na 180 °C po dobu zhruba 40 minut.

Zapečené vepřové kotlety se šlehačkou
Odkazy
Štítky:                    

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *