U těchto řezů oceníte nejen jejich jednoduchost, ale především tu chuť. Tyto rychlé jablečné řezy musíte opravdu vyzkoušet. V jednoduchosti je vážně krása.


Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí:


Ingredience na rychlé jablečné řezy

Těsto

  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 250 g Hery
  • 1 vejce
  • 100 ml vlažného mléka
  • 1/2 citrónu (kůra + šťáva)
  • 1 špetka soli

Jablečná náplň

  • 6 jablek
  • (1 hrstka rozinek)
  • mletá skořice
  • vanilkový cukr (skořici a cukr můžeme nahradit skořicovým cukrem :-))

Dokončení řezů

  • 1 plátek másla
  • cukr moučka na posypání

Jak na to

Smícháme sypké suroviny, přidáme Heru, vejce, mléko a rukama vypracujeme hladké těsto, které necháme na 30 – 60 minut v chladu odpočinout.

Odležené těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme dvě placky velikosti plechu. Důležité je, aby se na plech vešly a měly podobný tvar.

Na plech vyložený pečícím papírem dáme jednu z placek a rovnoměrně rozprostřeme nastrouhaná jablka. Záleží jak moc jablečné řezy chceme – podle toho nastrouháme počet jablek. Podle chuti je také posypeme skořicí a vanilkovým cukrem nebo normálním, případně využijeme skořicový cukr. Pokud jsou jablka kyselejší, může být cukru víc a naopak.

Druhou plackou jablka překryjeme a po obvodu tuto placku dostatečně umačkáme k první placce, aby jablka a šťáva z nich neutíkala. Vršek na několika místech propícháme špejlí a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C do růžova.

Po vytažení jablečné řezy potřeme máslem a například přes sítko pocukrujeme podle chuti. Výborné jsou tyto řezy ještě za tepla.

Jablečné řezy
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *