U těchto řezů oceníte nejen jejich jednoduchost, ale především tu chuť. Tyto rychlé jablečné řezy musíte opravdu vyzkoušet. V jednoduchosti je vážně krása.
Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: –
Ingredience na rychlé jablečné řezy
Těsto
- 500 g polohrubé mouky
- 1 lžíce cukru
- 1 prášek do pečiva
- 250 g Hery
- 1 vejce
- 100 ml vlažného mléka
- 1/2 citrónu (kůra + šťáva)
- 1 špetka soli
Jablečná náplň
- 6 jablek
- (1 hrstka rozinek)
- mletá skořice
- vanilkový cukr (skořici a cukr můžeme nahradit skořicovým cukrem :-))
Dokončení řezů
- 1 plátek másla
- cukr moučka na posypání
Jak na to
Smícháme sypké suroviny, přidáme Heru, vejce, mléko a rukama vypracujeme hladké těsto, které necháme na 30 – 60 minut v chladu odpočinout.
Odležené těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme dvě placky velikosti plechu. Důležité je, aby se na plech vešly a měly podobný tvar.
Na plech vyložený pečícím papírem dáme jednu z placek a rovnoměrně rozprostřeme nastrouhaná jablka. Záleží jak moc jablečné řezy chceme – podle toho nastrouháme počet jablek. Podle chuti je také posypeme skořicí a vanilkovým cukrem nebo normálním, případně využijeme skořicový cukr. Pokud jsou jablka kyselejší, může být cukru víc a naopak.
Druhou plackou jablka překryjeme a po obvodu tuto placku dostatečně umačkáme k první placce, aby jablka a šťáva z nich neutíkala. Vršek na několika místech propícháme špejlí a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C do růžova.
Po vytažení jablečné řezy potřeme máslem a například přes sítko pocukrujeme podle chuti. Výborné jsou tyto řezy ještě za tepla.