Pokud nemáte zrovna divočejší chutě a chystáte se udělat něco na oběd nebo večeři, vepřová plec na smetaně s houskovým knedlíkem by mohla být dobrou volbou.


Potřebný čas: 55 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na vepřovou plec na smetaně

  • 500 g vepřové plece
  • 4 lžíce oleje
  • 2 cibule
  • 700 ml vody nebo masového vývaru (hovězí)
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • drcený kmín
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 375 g smetany na vaření (12 % nebo 18%)
  • 2 lžíce polohrubé mouky

Jak na to

V hrnci na rozehřátém oleji lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Jak začne chytat zlatavou barvu, přidáme na kostky nakrájenou vepřovou plec.

Maso zprudka opečeme, aby se zatáhlo, a za občasného míchání při sníženém plameni chvíli restujeme, aby se vyvařila přebytečná voda z masa.

Ohřejeme si 0,7 l vody nebo masového vývaru.

Maso opepříme, osolíme, přidáme kmín, mletou papriku a promícháme. Následně zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme pod pokličkou cca 30 minut.

Ve smetaně na vaření si důkladně rozmícháme polohrubou mouku a za stálého míchání přilijeme do hrnce. Provaříme 10 minut a podle chuti dokořeníme. Ještě 10 minut povaříme, pokud je potřeba, přisolíme.

Vepřová plec na smetaně se obvykle podává s houskovým knedlíkem.

Vepřová plec na smetaně
Odkazy
Štítky:                    

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *