Máte po ruce kuřecí prsa a bílý jogurt? Pak určitě vyzkoušejte tyto kuřecí řízky v jogurtu. Finální chuť si už doladíte česnekem a kořením podle své chuti.
Potřebný čas: 30 minut (cca 12 hodin marinování)
Počet porcí: 4
Ingredience receptu
- 8 prsních kuřecích řízků
- strouhanka na obalení
- olej na smažení
Jogurtová marináda
- 400 ml hustého bílého jogurtu
- 2 vejce
- 6 – 8 stroužků česneku
- bazalka
- oregano
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- další koření podle své chuti
Jak na to
Kuřecí prsní řízky naklepeme, nasolíme a opepříme. Jogurtovou marinádu si připravíme smícháním jogurtu, vajec, česneku, špetky soli a pepře, bazalky, oregana a případně dalšího koření podle vlastní chuti.
Jednotlivé kuřecí řízky namáčíme v jogurtu a takto připravené opatrně naskládáme do uzavíratelné nádoby. Dáme do lednice a necháme uležet buď přes noc, nebo do večera, pokud připravíme někdy ráno.
Před smažením řízky vyndáme z marinády, obalíme opatrně ve strouhance a smažíme.
Řízky v jogurtu podáváme například s vařenými bramborami nebo s čerstvou zeleninou.