Není co řešit, prostě ořechová bábovka vylepšená pár ingrediencemi navíc a politá sirupem. Na 100% se vám podle tohoto vyzkoušeného receptu povede.


Potřebný čas:90 minut
Počet porcí:


Ingredience na ořechovou bábovku

  • 200 g másla
  • 220 g cukru krupice
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 4 velká vejce
  • nastrouhaná kůra a šťáva z jednoho pomeranče
  • 200 g nasekaných mletých ořechů (jeden druh nebo mix)
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky drceného anýzu
  • 120 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 špetka soli
  • kousek másla na vymazání bábovkové formy
  • hrubá mouka na vysypání
  • 2 lžíce čerstvé pomerančové šťávy
  • 4 lžíce tekutého medu

Jak na to

Ve větší míse prošleháme změklé máslo s oběma cukry do pěny. Poté přidáme žloutky, nastrouhanou kůru a šťávu z pomeranče, ořechy, skořici, anýz a nakonec vmícháme prosetou mouku promíchanou s práškem do pečiva.

Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a přidáme k ořechové směsi. Lehce promícháme.

Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Hotové těsto nalijeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C na 50 – 60 minut. Jakmile je ořechová bábovka upečená, vytáhneme ji a necháme zcela vychladnout.

Sirup si připravíme tak, že na nízkém plameni na pánvi smícháme med s pomerančovou šťávou a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty. Mašlovačkou potřeme nebo potřísníme celou bábovku tímto sirupem a můžeme podávat.

Ořechová bábovka
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *