Dopřejte si tyto vynikající pečená kachní prsíčka na medu. Čím více si s přípravou kachního masa pohrajete a budete trpěliví, tím lepší bude výsledek.


Potřebný čas: 50 minut + 12 hodin marinování
Počet porcí: 2


Ingredience na kachní prsíčka

  • 2 kachní prsa s kůží
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce šťávy z citronu
  • 1 lžíce oleje
  • tymián
  • sůl

Jak na to

V misce smícháme dohromady med s čerstvou šťávou z citronu, olej a lístky tymiánu.

Kachní prsa opláchneme, osušíme a kůži na prsou opatrně nařízneme ostrým nožem do mřížky, tak, abychom neřezali do masa, ale pouze do kůže s tukem.

Takto připravená kachní prsíčka potřeme z obou stran připravenou marinádou. Vrchní stranu s kůží potřeme tak, aby co nejvíce marinády zůstalo v mřížce.

Připravené maso vložíme do uzavíratelné nádoby a dáme do chladna marinovat minimálně na hodinu, ideálně však přes noc. Před pečením necháme odstát na pokojovou teplotu.

Kachní prsa z obou stran posolíme a dáme na chladnou pánev (vhodnou i do trouby) kůží dolů. Zapneme sporák na mírný stupeň a necháme uvolňovat kachní sádlo, které sbíráme a dáváme stranou. Zvýšíme teplotu a cca 8 – 10 minut dál opékáme. Pak kachní prsa obrátíme a cca 5 minut opékáme druhou stranu. Následně dáme do předehřáté trouby na 180 °C a dopečeme cca 10 minut, ale i méně podle toho, jak maso chceme propečené.

Hotové maso vytáhneme, dáme na talíř, zakryjeme alobalem a necháme před podáváním cca 5 – 8 minut dojít. Podáváme nakrájené na plátky například s vařenými bramborami.

Pečená kachní prsíčka na medu
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *