Dopřejte si tyto vynikající pečená kachní prsíčka na medu. Čím více si s přípravou kachního masa pohrajete a budete trpěliví, tím lepší bude výsledek.
Potřebný čas: 50 minut + 12 hodin marinování
Počet porcí: 2
Ingredience na kachní prsíčka
- 2 kachní prsa s kůží
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce šťávy z citronu
- 1 lžíce oleje
- tymián
- sůl
Jak na to
V misce smícháme dohromady med s čerstvou šťávou z citronu, olej a lístky tymiánu.
Kachní prsa opláchneme, osušíme a kůži na prsou opatrně nařízneme ostrým nožem do mřížky, tak, abychom neřezali do masa, ale pouze do kůže s tukem.
Takto připravená kachní prsíčka potřeme z obou stran připravenou marinádou. Vrchní stranu s kůží potřeme tak, aby co nejvíce marinády zůstalo v mřížce.
Připravené maso vložíme do uzavíratelné nádoby a dáme do chladna marinovat minimálně na hodinu, ideálně však přes noc. Před pečením necháme odstát na pokojovou teplotu.
Kachní prsa z obou stran posolíme a dáme na chladnou pánev (vhodnou i do trouby) kůží dolů. Zapneme sporák na mírný stupeň a necháme uvolňovat kachní sádlo, které sbíráme a dáváme stranou. Zvýšíme teplotu a cca 8 – 10 minut dál opékáme. Pak kachní prsa obrátíme a cca 5 minut opékáme druhou stranu. Následně dáme do předehřáté trouby na 180 °C a dopečeme cca 10 minut, ale i méně podle toho, jak maso chceme propečené.
Hotové maso vytáhneme, dáme na talíř, zakryjeme alobalem a necháme před podáváním cca 5 – 8 minut dojít. Podáváme nakrájené na plátky například s vařenými bramborami.