Pečený králík na smetaně s hořčicí je vynikající pochoutka. Je to něco úplně jiného, než běžný králík na smetaně, takže neváhejte a zkuste tento recept.
Potřebný čas: 3 hodiny, 15 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na pečeného králíka
- 1 králík
- 125 g másla
- 3 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 – 2 lžičky grilovacího koření (nemusí být)
- 1 lžička mleté papriky
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl
Jak na to
V rozpuštěném teplém másle smícháme plnotučnou i dijonskou hořčici, grilovací koření i mletou papriku a připravenou směsí potřeme opláchnutého, osušeného, dle libosti naporcovaného a osoleného králíka vloženého do pekáčku. Zbytkem králíka jednoduše polijeme a necháme v chladu odležet nejlépe přes noc.
Odleženého králíka necháme zteplat na pokojovou teplotu a zakrytého pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 2 hodin. Průběžně sem tam potřeme.
Po uplynutí této doby králíka vytáhneme, zalijeme smetanou a za občasného potírání pečeme odkrytého ještě zhruba hodinu.