Pečený králík na smetaně s hořčicí je vynikající pochoutka. Je to něco úplně jiného, než běžný králík na smetaně, takže neváhejte a zkuste tento recept.


Potřebný čas: 3 hodiny, 15 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na pečeného králíka

  • 1 králík
  • 125 g másla
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 – 2 lžičky grilovacího koření (nemusí být)
  • 1 lžička mleté papriky
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl

Jak na to

V rozpuštěném teplém másle smícháme plnotučnou i dijonskou hořčici, grilovací koření i mletou papriku a připravenou směsí potřeme opláchnutého, osušeného, dle libosti naporcovaného a osoleného králíka vloženého do pekáčku. Zbytkem králíka jednoduše polijeme a necháme v chladu odležet nejlépe přes noc.

Odleženého králíka necháme zteplat na pokojovou teplotu a zakrytého pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 2 hodin. Průběžně sem tam potřeme.

Po uplynutí této doby králíka vytáhneme, zalijeme smetanou a za občasného potírání pečeme odkrytého ještě zhruba hodinu.

Pečený králík na smetaně s hořčicí
Odkazy
Štítky:                

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *