Připravte si snadný a celkem rychlý oběd. Smažený celer sice není nejdietnější způsob, jak s touto skvělou zeleninou naložit, ale sem tam se nic neděje.
Potřebný čas: 50 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na smažený celer
- 2 středně velké bulvy celeru
- citronová šťáva z jednoho citronu
- sůl
- mletý pepř
- 2 vejce
- 4 lžíce mouky
- 7 lžic strouhanky
- 3 lžíce sušené petržele
- olej na smažení
Jak na to
Celer očistíme, opláchneme a nakrájíme na 2 cm silné plátky. Dáme vařit do osolené vody téměř doměkka, cca 20 minut.
Uvařený celer necháme vychladnout a pokapeme z obou stran citronovou šťávou. Necháme vsáknout a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance smíchané se sušenou petrželí, která dodá smaženému celeru příjemnou chuť.
Takto obalené plátky celeru smažíme po obou stranách ve vyšší vrstvě oleje do zlatova. Podávat můžeme např. s lehkým bramborovým salátem nebo vařenými bramborami.
Smažený celer
Odkazy