Připravte si snadný a celkem rychlý oběd. Smažený celer sice není nejdietnější způsob, jak s touto skvělou zeleninou naložit, ale sem tam se nic neděje.


Potřebný čas: 50 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na smažený celer

  • 2 středně velké bulvy celeru
  • citronová šťáva z jednoho citronu
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 vejce
  • 4 lžíce mouky
  • 7 lžic strouhanky
  • 3 lžíce sušené petržele
  • olej na smažení

Jak na to

Celer očistíme, opláchneme a nakrájíme na 2 cm silné plátky. Dáme vařit do osolené vody téměř doměkka, cca 20 minut.

Uvařený celer necháme vychladnout a pokapeme z obou stran citronovou šťávou. Necháme vsáknout a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance smíchané se sušenou petrželí, která dodá smaženému celeru příjemnou chuť.

Takto obalené plátky celeru smažíme po obou stranách ve vyšší vrstvě oleje do zlatova. Podávat můžeme např. s lehkým bramborovým salátem nebo vařenými bramborami.

Smažený celer
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *