Tyto tvarohové řezy se doma dlouho neohřejí a nebýt nutnosti vychlazení, tak ani nestihnou zchládnout. Jsou opravdu delikátní, takže je vážně vyzkoušejte!
Potřebný čas: 70 minut
Počet porcí: –
Ingredience receptu
Těsto
- 500 g hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 4 lžíce dobrého kakaa
- 300 g másla
- 2 žloutky
- 6 – 8 polévkových lžic mléka
Tvarohová náplň
- 750 g tvarohu (3 vaničky)
- 1 vanilkový cukr
- 200 g cukru krupice
- 3 žloutky
- 5 bílků
- 3 – 4 polévkové lžíce rumu
- citronová kůra
Jak na to
Prosítou mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem. Přidáme změklé máslo, žloutky (bílky zatím dáme do lednice) a mléko. Rukama důkladně vypracujeme těsto a to rozdělíme na dvě poloviny. Obě zabalíme do fólie a jednu dáme do mrazničky, druhou do chladu.
Než se těsto odleží a jedna polovina ztuhne, připravíme si tvarohovou náplň. V míse smícháme tvaroh, vanilkový cukr, žloutky, rum a nastrouhanou citronovou kůru z citronu. Celkem z pěti bílků (2 odložené dříve a 3 další) se špetkou soli si ušleháme sníh a ten zlehka vmícháme do tvarohové náplně.
Vytáhneme obě těsta a to, které bylo v chladničce rozválíme na plech – není nutné vymazávat.
Na těsto na plechu natřeme rovnoměrně tvarohovou náplň a na ni nastrouháme na hrubém struhadle těsto vytažené z mrazáku.
Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C zhruba 30 minut. Pak troubu vypneme a ještě 5 – 10 minut necháme před vytažením dojít. Pak dáme do chladu alespoň přes noc.