Levandulové sušenky

Už jste vyzkoušeli levandulové sušenky? Pokud ne, tak je nejvyšší čas udělat si hromadu sušenek hezky doma a pěkně si zamlsat. Zkuste tento skvělý recept.


Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí: cca 24 sušenek


Ingredience na levandulové sušenky

  • 1 lžíce sušené levandule
  • 180 g másla
  • 90 g cukru krystal
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 225 g hladké mouky
  • 1 špetka soli
  • nastrouhaná kůra z jednoho citronu

Jak na to

Levanduli nasekáme najemno a nejlépe v robotu smícháme s odstátým máslem pokojové teploty.

Pak přidáme oba druhy cukru, nastrouhanou kůru z citronu a promísíme. Poté postupně přimícháme mouku a vytvoříme hladké nelepivé těsto, které zabalíme do potravinové fólie a dáme na 2 hodiny do lednice, nejlépe však přes noc.

Z odleženého těsta vytvoříme váleček o požadované velikosti (podle toho, jak velké sušenky chceme), z válečku nakrájíme plátky o tloušťce asi 0,5 cm a dáme je na plech vyložený pečícím papírem.

Levandulové sušenky pečeme v předem předehřáté troubě na 160 °C přibližně 15 – 20 minut, dokud okraje mírně nezezlátnou.