Nemusíte být doslova nadšenci do houbových pokrmů, přesto je guláš z hlívy ústřičné delikatesa, která mnohdy padne do oka i těm, kdo houby zrovna nemusí.
Potřebný čas:35 minut
Počet porcí: 4 – 6
Ingredience na guláš z hlívy
- 500 g hlívy ústřičné
- 2 lžíce oleje nebo plátek másla
- 2 cibule
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- chilli koření (nebo mletá pálivá paprika)
- 1 l vývaru
- majoránka
- 2 stroužky česneku
- sůl
- mletý pepř
- 1 lžíce hladké mouky
Jak na to
Na rozehřátém oleji orestujeme cibulku dozlatova, přidáme mletou sladkou papriku, případně i pálivou nebo chilli, krátce zamícháme, přidáme hlívu ústřičnou nakrájenou na nudličky či kousky podle našich preferencí a ihned zalijeme vývarem.
Vaříme zhruba 15 – 20 minut tak, aby hlíva změkla. Podle chuti přidáme promnutou majoránkou, prolisovaný nebo nasekaný česnek, sůl a čerstvě mletý pepř.
Guláš z hlívy ústřičné můžete zahustit cca lžící hladké mouky rozmíchané ve studené vodě.
Guláš z hlívy ústřičné
Odkazy