Pečená vepřová krkovice na pivě

Ještě lepší bude tato pečená vepřová krkovice na pivě v případě, že neuspěcháte dobu jejího uležení, nejlépe přes noc. Zkuste tento ověřený recept.


Potřebný čas: 90 minut + uležení
Počet porcí: 4


Ingredience na pečenou krkovici

  • 4 silnější plátky vepřové krkovice
  • 2 větší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 0,5 l tmavého piva
  • sůl
  • mletý pepř
  • mletá sladká paprika
  • několik větviček tymiánu

Jak na to

Naložíme si maso nejlépe den dopředu. Vepřovou krkovici důkladně osolíme, opepříme a posypeme mletou sladkou paprikou. Mokrýma rukama koření a tymián důkladně vetřeme do masa. Maso dáme do dobře uzavíratelného nádobí a dáme přes noc uležet do lednice.

Vepřovou krkovici dáme na menší pekáč, zasypeme cibulí nakrájenou na půl kolečka a česnekem na tenké plátky. Vše podlijeme trochou piva a dáme péct do trouby. Pečeme cca 1 – 1,5 hodiny na 200 °C za průběžného podlévání piva podle potřeby (maso se nesmí péct na sucho, a pokud nám nebude stačit 0,5 l piva, můžeme použít další nebo podlijeme vodou).