Pokud máte po ruce čerstvé nebo mražené borůvky, tak lahodná borůvková buchta s drobenkou se sama nabízí. Upečte ji podle tohoto vyzkoušeného receptu.
Potřebný čas:45 minut
Počet porcí: –
Ingredience na borůvkovou buchtu
Těsto
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1/2 hrnku oleje
- 2 vejce
- 1 hrnek mléka
Drobenka
- 150 g hrubé mouky
- 75 g másla
- 75 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
Ovoce
- 3 hrnky borůvek
Jak na to
Do mísy si dáme dva hrnky polohrubé mouky, hrnek cukru, vanilkový cukr, prášek do pečiva a promísíme. Přidáme olej, vejce a mléko. Vše promícháme do hladkého těsta.
Hluboký plech vymažeme máslem nebo olejem a vysypeme hrubou moukou, strouhankou, nebo strouhaným kokosem. Vlijeme rovnoměrně připravené těsto a na vrch rovnoměrně rozsypeme borůvky nebo jiné ovoce. Pokud nechceme, aby ovoce příliš kleslo do těsta, obalíme jej v mouce.
Na borůvkovou buchtu nasypeme drobenku, kterou připravíme tak, že smícháme máslo s cukrem a postupně přidáváme mouku. Drobenka je hotová ve chvíli, když získáme požadovanou konzistenci a bude se nám hezky drobit mezi prsty.
Hrníčková bublanina s borůvkami se peče na 170 °C cca 30 minut. Před koncem píchneme špejlí do těsta. Pokud se na špejli nelepí, je borůvková buchta s drobenkou upečená.
Zkuste skvělý borůvkový koláč.
Výborná,úžasná buchta.Vracím se k tomuto receptu už léta a nikdy nezklamal.