Vláčná a dlouho čerstvá buchta se zakysanou smetanou a ovocem podle vlastní volby. Zkuste ji třeba s borůvkami, jahodami, nebo červeným či černým rybízem.


Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí:


Ingredience receptu

  • 170 g Hery
  • 170 g cukru krupice
  • 3 vejce
  • 3 lžíce oleje
  • 5 lžic vody
  • 150 g hladké mouky
  • 70 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 kelímek zakysané smetany (cca 200 g)
  • čerstvé nebo mražené ovoce

Jak na to

Nejprve si ušleháme Heru s cukrem. K tomu přidáme vejce, olej a za neustálého šlehání přidáváme vodu po lžících. Ušleháme do pěny.

K ušlehané směsi do pěny přimícháme směs hladké i polohrubé mouky a kypřícího prášku. Nakonec přimícháme smetanu.

Připravené těsto rovnoměrně nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a posypeme borůvkami nebo jiným ovocem. Pokud se jedná o drobné ovoce, jako třeba borůvky (čerstvé nebo zmražené), obalíme jej nejprve v hladké mouce, aby se skrz těsto nepropadaly příliš moc na dno plechu.

Troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme cca 30 – 40 minut.

Buchta se zakysanou smetanou a ovocem
Odkazy
Štítky:                    

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *