Vláčná a dlouho čerstvá buchta se zakysanou smetanou a ovocem podle vlastní volby. Zkuste ji třeba s borůvkami, jahodami, nebo červeným či černým rybízem.
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: –
Ingredience receptu
- 170 g Hery
- 170 g cukru krupice
- 3 vejce
- 3 lžíce oleje
- 5 lžic vody
- 150 g hladké mouky
- 70 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 kelímek zakysané smetany (cca 200 g)
- čerstvé nebo mražené ovoce
Jak na to
Nejprve si ušleháme Heru s cukrem. K tomu přidáme vejce, olej a za neustálého šlehání přidáváme vodu po lžících. Ušleháme do pěny.
K ušlehané směsi do pěny přimícháme směs hladké i polohrubé mouky a kypřícího prášku. Nakonec přimícháme smetanu.
Připravené těsto rovnoměrně nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a posypeme borůvkami nebo jiným ovocem. Pokud se jedná o drobné ovoce, jako třeba borůvky (čerstvé nebo zmražené), obalíme jej nejprve v hladké mouce, aby se skrz těsto nepropadaly příliš moc na dno plechu.
Troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme cca 30 – 40 minut.