Opravdu vydařený recept na čínské nudle s kuřecím masem, který možná hledáte, ale zatím se vám to nepodařilo. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo!
Potřebný čas:40 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na čínské nudle s kuřecím masem
- 1,5 – 2 cm zázvoru
- 1 chilli paprička
- 1 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 – 3 stroužky česneku
- 2 kuřecí prsa
- 250 g asijských nudlí
- 1/2 hlávky brokolice
- olivový olej
- 3 střední mrkve
- 3 jarní cibulky
- 200 – 300 g bambusových výhonků
- sůl
- 1 lžíce ústřičné omáčky
Jak na to
V míse smícháme oloupaný, najemno nasekaný zázvor a najemno nasekanou chilli papričku (můžeme ještě pro větší pálivost nechat semínka), sojovou omáčku, rajčatový protlak a prolisovaný česnek. Do této směsi přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky, dobře promícháme a necháme alespoň hodinu marinovat v chladu.
Když je kuřecí maso lehce uležené, dáme do velkého hrnce vařit osolenou vodu, do které, když vaří, dáme asijské nudle a vaříme je podle návodu na obalu. V druhém hrnci dáme do vroucí osolené vody brokolici rozebranou na menší růžičky a krátce povaříme (2 – 3 minuty) a pak ji ihned propláchneme studenou vodou, aby zůstala hezky zelená a teplem se dál “nevařila”.
Na pánvičce krátce orestujeme na oleji očištěnou mrkev nakrájenou na tenké nudličky a poté přihodíme maso s marinádou, rychle osmahneme a pak už jen přisypeme (když bude kuřecí maso hotové) nudle, zelenou část jarní cibulky nakrájenou na nudličky, bambusové výhonky a ústřičnou omáčku. Vše dobře promícháme, dosolíme, případně ještě dochutíme sójovou nebo ústřičnou omáčkou.
Zkuste nějakou rychlou večeři podle receptů zde.