Klasické a jednoduché zdravé jídlo. Čočka na kyselo s párkem a/nebo vejcem či samotná by neměla rozhodně chybět ani ve vašem jídelníčku. Co vy na to?
Potřebný čas:45 minut
Počet porcí: 4
Ingredience receptu
- 400 g čočky
- 45 g másla
- 1 střední cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- ocet
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Podle chuti
- párky
- 8 vajec
- kyselé okurky
Jak na to
Čočku přebereme, omyjeme ve studené vodě a necháme ji alespoň hodinu namočenou. Potom dáme čočku vařit až do změknutí. V případě, že se voda zcela nevsákne, slijeme ji stranou např. do hrnečku a odložíme stranou.
Na větší pánvi osmahneme na másle pokrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou a ještě krátce osmahneme. Přidáme trochu vodu z čočky, kterou jsem si odložili, zamícháme a přidáme uvařenou čočku.
Promícháme a podle sebe dochutíme octem (raději postupně a zkoušíme), čerstvě mletým pepřem a solí. Zakryjeme pokličkou a zatím si nachystáme sázené vejce nebo párek, případně obojí nebo také nic z toho. Záleží jen na nás.