Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Klasické a jednoduché zdravé jídlo. Čočka na kyselo s párkem a/nebo vejcem či samotná by neměla rozhodně chybět ani ve vašem jídelníčku. Co vy na to?


Potřebný čas:45 minut
Počet porcí: 4


Ingredience receptu

  • 400 g čočky
  • 45 g másla
  • 1 střední cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • ocet
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Podle chuti

  • párky
  • 8 vajec
  • kyselé okurky

Jak na to

Čočku přebereme, omyjeme ve studené vodě a necháme ji alespoň hodinu namočenou. Potom dáme čočku vařit až do změknutí. V případě, že se voda zcela nevsákne, slijeme ji stranou např. do hrnečku a odložíme stranou.

Na větší pánvi osmahneme na másle pokrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou a ještě krátce osmahneme. Přidáme trochu vodu z čočky, kterou jsem si odložili, zamícháme a přidáme uvařenou čočku.

Promícháme a podle sebe dochutíme octem (raději postupně a zkoušíme), čerstvě mletým pepřem a solí. Zakryjeme pokličkou a zatím si nachystáme sázené vejce nebo párek, případně obojí nebo také nic z toho. Záleží jen na nás.

Čočka na kyselo
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *