I když smažené, přece o něco málo zdravější. Kapustové karbanátky chutnaly nejen mně ještě víc, než karbanátky z mletého masa. Jsou hezky vláčné a chutné.
Potřebný čas:90 minut
Počet porcí: cca 15 karbanátků
Ingredience receptu
- 1/2 hlávky kapusty (cca 450g)
- 1 menší cibule
- 40 g másla
- 100 g šunky nebo uzené krkovice
- 2 housky z předešlého dne
- cca 200 ml mléka
- 3 stroužky česneku
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 2 vejce
- strouhanka
- olej na smažení
Jak na to
Kapustu očistíme a povaříme v mírně osolené vodě do změknutí. Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno a necháme zesklovatět na másle. když je cibulka hotová, přisypeme k ni na kostičky nakrájené uzené, promícháme a dáme stranou.
Housky nakrájíme na menší kousky, dáme do misky a zalijeme mlékem. Množství mléka volíme podle potřeby pečiva. Mléko necháme vsáknout.
Když je kapusta měkká, scedíme ji a nakrájíme nadrobno. Přidáme k ní směs cibulky s uzeným, vyždímané housky a prolisovaný česnek. Dochutíme solí, pepřem a vše důklade promícháme, aby se vše propojilo. Pokud je potřeba, směs na kapustové karbanátky zahustíme trochou strouhanky.
Ze hotové směsi vytvoříme placatější bochánky a obalíme je v prošlehaných vejcích a strouhance. Karbanátky smažíme z obou stran na rozehřáté pánvi s olejem. Podáváme například s bramborovou kaší.