Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky

I když smažené, přece o něco málo zdravější. Kapustové karbanátky chutnaly nejen mně ještě víc, než karbanátky z mletého masa. Jsou hezky vláčné a chutné.


Potřebný čas:90 minut
Počet porcí: cca 15 karbanátků


Ingredience receptu

  • 1/2 hlávky kapusty (cca 450g)
  • 1 menší cibule
  • 40 g másla
  • 100 g šunky nebo uzené krkovice
  • 2 housky z předešlého dne
  • cca 200 ml mléka
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • olej na smažení

Jak na to

Kapustu očistíme a povaříme v mírně osolené vodě do změknutí. Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno a necháme zesklovatět na másle. když je cibulka hotová, přisypeme k ni na kostičky nakrájené uzené, promícháme a dáme stranou.

Housky nakrájíme na menší kousky, dáme do misky a zalijeme mlékem. Množství mléka volíme podle potřeby pečiva. Mléko necháme vsáknout.

Když je kapusta měkká, scedíme ji a nakrájíme nadrobno. Přidáme k ní směs cibulky s uzeným, vyždímané housky a prolisovaný česnek. Dochutíme solí, pepřem a vše důklade promícháme, aby se vše propojilo. Pokud je potřeba, směs na kapustové karbanátky zahustíme trochou strouhanky.

Ze hotové směsi vytvoříme placatější bochánky a obalíme je v prošlehaných vejcích a strouhance. Karbanátky smažíme z obou stran na rozehřáté pánvi s olejem. Podáváme například s bramborovou kaší.

Kapustové karbanátky
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *