Vynikající a zdravé mlsání nejlépe s kamarády či partou přátel. Udělejte si společně čokoládové fondue s ovocem jako příjemnou tečku třeba po dobré večeři.
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 2 – 4
Ingredience na čokoládové fondue s ovocem
- 500 g čerstvého ovoce (jahody, banán, meruňky, švetky, broskve, pomeranč)
- 300 g kvalitní hořké čokolády
- 100 ml smetany na šlehání 33%
Jak na to
Připravíme si nejprve ovoce, omyjeme, očistíme, oloupeme, zbavíme pecek, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Takto připravené dáme do mrazničky, než si připravíme čokoládu.
Ve vodní lázni nebo v míse na fondue pomalu zahřejeme smetanu na šlehání a k ní přidáme na kousky nalámanou čokoládu. Ve smetaně necháme rozpustit do hladka.
Chladné ovoce rozdělíme do misek, nebo necháme v jedné větší, napichujeme a namáčíme do rozehřáté čokolády.
Čokoládové fondue s ovocem
Odkazy