Vynikající a zdravé mlsání nejlépe s kamarády či partou přátel. Udělejte si společně čokoládové fondue s ovocem jako příjemnou tečku třeba po dobré večeři.


Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 2 – 4


Ingredience na čokoládové fondue s ovocem

  • 500 g čerstvého ovoce (jahody, banán, meruňky, švetky, broskve, pomeranč)
  • 300 g kvalitní hořké čokolády
  • 100 ml smetany na šlehání 33%

Jak na to

Připravíme si nejprve ovoce, omyjeme, očistíme, oloupeme, zbavíme pecek, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Takto připravené dáme do mrazničky, než si připravíme čokoládu.

Ve vodní lázni nebo v míse na fondue pomalu zahřejeme smetanu na šlehání a k ní přidáme na kousky nalámanou čokoládu. Ve smetaně necháme rozpustit do hladka.

Chladné ovoce rozdělíme do misek, nebo necháme v jedné větší, napichujeme a namáčíme do rozehřáté čokolády.

Čokoládové fondue s ovocem
Odkazy
Štítky:                

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *