Tyto vynikající malinové řezy s čerstvými malinami zalitými želatinou musíte vyzkoušet. Nejlepší jsou důkladně vychlazené. Zkuste tento ověřený recept.


Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí:


Ingredience na malinové řezy

Korpus

  • 6 vajec
  • 6 lžic cukru krupice
  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • 1 špetka soli

Krém

  • 2 balíčky krémového prášku (2x 40 g Zlatý klas nebo Krémamyl)
  • 600 ml mléka
  • 150 g másla
  • 100 g cukru moučka

Malinová vrstva

  • 100 ml malinového sirupu
  • 300 ml vody
  • 40 g želatiny
  • 750 g čerstvých malin

Jak na to

Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuha. K nim zašleháme cukr, olej, žloutky a nakonec prosetou mouku promíchanou s práškem do pečiva a holandským kakaem. Vymíchané těsto nalijeme rovnoměrně na máslem nebo olejem vymazaný a moukou vysypaný plech. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C po dobu cca 20 minut a vyzkoušíme špejlí. Hotový korpus necháme zchladnout.

V hrnci uvaříme pudink s mlékem podle návodu a necháme zchladnout. Povolené máslo vyšleháme s cukrem a postupně přišleháme zchladlý pudink.

Na korpus rovnoměrně rozetřeme a uhladíme krém. Dáme dostatečně vychladit.

V kastrolu necháme v malinovém sirupu smíchaným s vodou nabobtnat želatinu. Po deseti minutách želatinu krátce. Rozhodně nesmí vařit – stačí do 60 °C. Přidáme maliny, promícháme a ještě chvíli s malinami prohřejeme. Odstavíme a necháme chladnout za občasného lehkého promíchání.

Když začne malinová směs rosolovatět, naběračkou opatrně a rovnoměrně naneseme maliny na korpus s krémem a pak zalíváme šťávou.

Malinové řezy dáme dostatečně vychladit a můžeme podávat.

Malinové řezy
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *