Tyto vynikající malinové řezy s čerstvými malinami zalitými želatinou musíte vyzkoušet. Nejlepší jsou důkladně vychlazené. Zkuste tento ověřený recept.
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: –
Ingredience na malinové řezy
Korpus
- 6 vajec
- 6 lžic cukru krupice
- 6 lžic polohrubé mouky
- 2 lžíce oleje
- 1 prášek do pečiva
- 3 lžíce holandského kakaa
- 1 špetka soli
Krém
- 2 balíčky krémového prášku (2x 40 g Zlatý klas nebo Krémamyl)
- 600 ml mléka
- 150 g másla
- 100 g cukru moučka
Malinová vrstva
- 100 ml malinového sirupu
- 300 ml vody
- 40 g želatiny
- 750 g čerstvých malin
Jak na to
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuha. K nim zašleháme cukr, olej, žloutky a nakonec prosetou mouku promíchanou s práškem do pečiva a holandským kakaem. Vymíchané těsto nalijeme rovnoměrně na máslem nebo olejem vymazaný a moukou vysypaný plech. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C po dobu cca 20 minut a vyzkoušíme špejlí. Hotový korpus necháme zchladnout.
V hrnci uvaříme pudink s mlékem podle návodu a necháme zchladnout. Povolené máslo vyšleháme s cukrem a postupně přišleháme zchladlý pudink.
Na korpus rovnoměrně rozetřeme a uhladíme krém. Dáme dostatečně vychladit.
V kastrolu necháme v malinovém sirupu smíchaným s vodou nabobtnat želatinu. Po deseti minutách želatinu krátce. Rozhodně nesmí vařit – stačí do 60 °C. Přidáme maliny, promícháme a ještě chvíli s malinami prohřejeme. Odstavíme a necháme chladnout za občasného lehkého promíchání.
Když začne malinová směs rosolovatět, naběračkou opatrně a rovnoměrně naneseme maliny na korpus s krémem a pak zalíváme šťávou.
Malinové řezy dáme dostatečně vychladit a můžeme podávat.