Máte-li rádi pokrmy z brambor, určitě si připravte francouzské brambory třeba na večeři. Receptů na zapečené brambory je mnoho, ale tento se mi osvědčil.


Potřebný čas: 100 minut
Počet porcí: 4 – 6


Ingredience receptu

  • 1,5 kg brambor (varný typ A)
  • 2 cibule
  • 300 g kvalitní uzeniny
  • 3 špetky sladké mleté papriky
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 4 špetky domácí vegety
  • drcený kmín
  • sůl

Zálivka

  • 7 vajec
  • 250 ml mléka
  • 3 špetky sladké mleté papriky
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 2 špetky domácí vegety
  • sůl

Jak na to

Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kolečka. Dáme je do zapékací mísy, přidáme kolečka, nebo půlkolečka cibule, uzeninu nakrájenou na menší kousky a okořeníme paprikou, pepřem, vegetou a solí. Důkladně promícháme a posypeme drceným kmínem.

Zapékací mísu přiklopíme poklicí a dáme do předem vyhřáté trouby na 180 °C péct cca 60 minut. Brambory by měly být měkké.

Než se upečou, tak připravíme zálivku. Do misky dáme 7 vajec, koření a mléko. Důkladně rozšleháme, brambory upečené doměkka touto zálivkou zalijeme a vrátíme ještě na cca 25 minut do trouby tak, aby se zálivka zapekla.

Francouzské brambory můžeme podávat s kyselou okurkou, nebo oblíbeným zeleninovým salátem.

Podobné recepty

Francouzské brambory
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *