Jedna z polévek, která si zaslouží pozornost a stojí rozhodně za to. Frankfurtská polévka je jedna z mých nejoblíbenějších. Zkuste tuto frankfurtskou také.
Potřebný čas: 75 minut
Počet porcí: 4
Ingredience receptu
- 1 – 2 lžíce sádla
- 1 střední cibule
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- mletá pálivá paprika podle chuti
- 1 špetka mletého kmínu
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 l hovězího vývaru
- 2 – 3 brambory
- sůl
- 1 stroužek česneku
- 4 vídeňské nebo frankfurtské párky
- 1/2 lžičky majoránky
- 1 stroužek česneku
- 50 – 75 ml mléka
Jak na to
Na rozehřátém sádle necháme dozlatova osmažit najemno pokrájenou cibulku. Stáhneme plamen nebo na chvíli odstavíme a přidáme mletou sladkou papriku v kombinaci s pálivou podle chuti. Přidáme kmín a necháme krátce rozvonět. Nakonec zasypeme hladkou mouku, kterou krátce osmahneme a hotovou jíšku zalijeme nejlépe domácím hovězím vývarem.
Polévku vaříme mírným varem, dokud se cibule nerozvaří a neprovaří mouka. Je to zhruba 40 minut. Následně přidáme brambory pokrájené na kostky a dosolíme. Když začínají být brambory měkké, přidáme do polévky na kolečka nakrájené párky, utřený česnek a trochu rozmělněnou majoránkou, aby se hezky rozvoněla. Chvíli povaříme a hlídáme, aby se brambory nerozvařily. Na závěr přimícháme mléko pro zjemnění.