Jedny z velice oblíbených řezů připomínající svou chutí známý nanuk. Eskymo řezy s kokosovou příchutí, nejlépe dobře vychlazené. Zkuste tento recept i vy.


Potřebný čas: 50 minut
Počet porcí:


Ingredience receptu

Těsto

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 2 vejce
  • 2 polévkové lžíce dobrého kakaa

Krém

  • 2 kokosové pudinky
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 500 ml mléka
  • 125 g másla
  • 1 kelímek zakysané smetany (cca 200 g)
  • kokos podle chuti

Jak na to

V míse dohromady smícháme polohrubou a hladkou mouku, prášek do pečiva, cukr krupici a kakao. Promícháme a přidáme olej, mléko a vejce. Vše dobře promícháme na hladké těsto. Hlubší plech si vyložíme pečícím papírem a připravené těsto rozetřeme rovnoměrně po celé ploše. Dáme do předem vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme zhruba 15 minut.

Připravíme si krém na eskymo řezy. Kokosový puding (pokud nemáme, může být vanilkový + hrstka kokosu) rozmícháme v části mléka a zbytek dáme vařit. Když je mléko horké, přilijeme rozmíchaný pudink a za neustálého míchání uvaříme dohusta, ale tak, abychom ho nepřipálili. Uvařený puding necháme zchládnout. Máslo s pokojovou teplotou nakrájíme na menší kousky do mísy, přidáme vanilkový cukr, lžíci cukru krupice a ušleháme. Pak přidáme puding a zašleháme do směsi másla a cukru. Nakonec do pudingového krému zašleháme zakysanou smetanu.

Na hotový korpus pudingový krém rovnoměrně rozetřeme a upravíme. Nakonec ozdobíme čokoládovou nebo mléčnou polevou. Nepokryjeme celou plochu, ale uděláme jen takové “cákance”. Hotové eskymo řezy dáme vychladit.

Eskymo řezy
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *