Frittata se špenátem, ricottou a kuřecím masem
Frittata se špenátem, ricottou a kuřecím masem

Frittata (fritáta) je tradiční italský pokrm. Udělejte si italskou omeletu i vy doma a zkuste Frittatu se špenátem, ricottou a kuřecím masem.


Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 4


Ingredience receptu

  • 6 – 7 středně velkých vajec
  • 400 g čerstvého špenátu
  • 1 větší kuřecí prso
  • 250 g ricotty
  • 4 stroužky česneku
  • 1 hrst čerstvé hladkolistou petržel
  • 1 lžíci másla
  • olivový olej
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Jak na to

Očistíme a omyjeme kuřecí prso a dáme vařit. Uvařené kuřecí prso necháme trochu vychladnout a nakrájíme na malé kousíčky. V pánvi na rozpáleném oleji restujeme několik minut česnek nakrájený na plátky. Přidáme máslo, necháme rozpustit a přidáme omytý a osušený špenát, dusíme 3 – 4 minuty. Jakmile je špenát hotový, přiděláme jej na cedník a necháme okapat přebytečnou vodu s olejem. Mezitím si v míse rozšleháme vajíčka, přidáme ricottu, nasekanou petrželku, kuřecí maso a nakrájený okapaný špenát. Osolíme a opepříme podle chuti. Vše promícháme, nalijeme do pánve, ve kterém jsem dusili špenát, přiklopíme poklici a na středním plameni pečeme přibližně 15 – 20 minut. Popřípadě směs necháme asi 5 minut na plotně tuhnout a poté dáme na 10 minut zapéct do trouby při teplotě 200 °C. Podáváme například se zeleninovým salátem.

Frittata se špenátem, ricottou a kuřecím masem
Odkazy
Štítky:                        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *