Boloňskou omáčku využijete s libovolnými těstovinami. Připravte si vynikající lasagne bolonese, nebo boloňské špagety.
Potřebný čas:60 minut
Počet porcí: 4
Ingredience receptu
- 1 větší cibule
- 1 střední mrkev
- 50 g másla
- 300 g rajčatového pyré
- 500 g mletého masa (hovězí, vepřové, mix)
- 200 ml suchého vína
- 50 ml mléka
- 2 – 3 bobkové listy
- čerstvé nebo sušené oregáno
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Jak na to
Do hlubšího pánve osmáhneme na másle jemně nakrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev. Přihodíme mleté maso a restujeme několik dalších minut než se maso začne pěkně oddělovat a drobit. Poté přidáme rajčatové pyré, podlijeme červeným vínem, osolíme, opepříme, přidáme oregáno a bobkové listy. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme asi 40 minut. Na posledních 10 minut přilijeme mléko. Ragu občas přimícháme a podle potřeby mírně podlijeme vínem. Můžeme dochutit špetkou strouhaného muškátového oříšku. Takto připravené ragú Bolognese můžeme použit při přípravě lasagni nebo ke špagetám.
Zkuste také Špagety carbonara
Přečtěte si o těstovinách