Snadná, rychlá, bez vážení. Oblíbená hrníčková bábovka je vynikající třeba na svačinu ke kávě nebo čaji. Udělat můžete také mramorovou – stačí trochu kakaa.
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: –
Ingredience receptu
- 1 hrnek moučkového cukru
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek mléka
- 3/4 hrnku oleje
- 3 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
Jak na to
Smícháme dohromady všechny sypké suroviny, přidáme mléko, olej a vejce. Ze všech surovin umícháme nebo vyšleháme klasickým způsobem těsto.
Vymažeme a vysypeme bábovkovou formu (můžeme kokosem) a nalijeme do ní těsto. Pokud chceme mramorovou bábovku, nalijeme do formy polovinu těsta a do druhé poloviny ještě přimícháme 2 – 3 lžíce dobrého kakaa. Tmavé těsto pak nalijeme do světlého.
Bábovku pozvolna pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 35 – 40 minut. Zda-li je bábovka upečená poznáme tak, že do ní píchneme špejlí. Pokud se těsto nelepí, vytáhneme z trouby.
Hrníčková bábovka je vynikající pocukrovaná s dobrou kávou nebo třeba černým čajem s citronem.