Pokud máte rádi dietní králičí maso, pak vám bude králík na hořčici a zelenině podle tohoto receptu například se šťouchanými bramborami nepochybně chutnat!


Potřebný čas: 180 minut
Počet porcí: 4 – 6


Ingredience na králíka na hořčici a zelenině

  • 1 králík
  • 150 – 200 g slaniny v celku
  • 2 – 3 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1/10 celeru
  • 1 hrstka lístků rozmarýnu
  • 4 lžíce dijonské hořčice
  • 0,5 l vody
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • drcený kmín

Jak na to

Králíka si očistíme, zbavíme blan a naporcujeme na 4 nohy a rozpůlený hřbet.

Jednotlivé kousky králíka prošpikujeme částí slaniny, osolíme, opepříme a okmínujeme. Cca 100 – 150 g slaniny nakrájíme na malé kostičky, v pekáči lehce vyškvaříme a na chvíli, aby trochu zchladla, odstavíme.

K trochu zchladlé slanině přidáme na kostičky nakrájené 2 – 3 cibule, 2 mrkve, 1 větší petržel a plátek celeru a hrstku otrhaných lístků rozmarýnu. Promícháme a na zeleninu naskládáme jednotlivé porce králíka.

V misce si rozmícháme 3 – 4 vrchovaté lžíce dijonské hořčice s 0,5 l vody a králíka polijeme. Na každý kousek masa ještě položíme plátek másla a přiklopíme poklicí. V troubě předehřáté na 180 °C pečeme 2 – 2,5 hodiny do měkka z toho posledních cca 25 minut pečeme králíka odkrytého za častého polévání, aby získal hezkou barvu, ale opatrně, aby se nevysušil.

Králík na hořčici a zelenině
Odkazy
Štítky:                

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *