Vynikající a jednoduchá křenová omáčka s uzeným masem a nejlépe domácím houskový knedlíkem nemá chybu. A právě proto zrovna čtete recept na tuto omáčku, že?
Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí: 4
Ingredience receptu
- 1 plátek másla
- 4 lžíce hladké mouky
- 1 l masového vývaru
- 150 ml smetany ke šlehání
- 2 žloutky
- 50 g křenu
- sůl
Jak na to
Uděláme si nejdříve zásmažku, tedy jíšku. Rozpustíme máslo a zasypeme moukou – usmažíme světlou jíšku, kterou následně zředíme cca 1 litrem vývaru z masa, nebo z kostí a povaříme.
Ve smetaně ke šlehání si rozkvedláme žloutky a přidáme najemno nastrouhaný křen. Tuto směs přidáme do hrnce a krátce povaříme. Dlouhé vaření by vedlo ke zhořknutí křenu.
Křenovou omáčku dochutíme solí a podáváme ji s knedlíkem a plátkem vařeného uzeného masa.
Křenová omáčka s uzeným masem
Odkazy