Vylepšete polévku poctivou zavářkou. Udělejte si do ní domácí játrové knedlíčky, se kterými bude ještě lepší. Je to velice snadný recept, který stojí za to.
Potřebný čas: 15 minut
Počet porcí: –
Ingredience receptu
- 150 g jater (drůbeží nebo vepřová)
- 1 tenčí plátek másla
- 1 vejce
- mletý pepř
- sůl
- 2 stroužky česneku
- majoránka
- strouhanka
Jak na to
Dohladka rozmixujeme na kousky nakrájená játra, vejce a kousek másla. Nalijeme do misky, osolíme, okořeníme, přidáme prolisovaný česnek a promícháme. Pak přidáváme postupně strouhanku tak, aby vznikla hmota vhodné konzistence k vytvarování játrových knedlíčků.
Do vařící polévky je zavaříme zhruba 10 minut před podáváním. Játrové knedlíčky se uvařením zvětší zhruba o 1/3.
Játrové knedlíčky
Odkazy