Pokud máte po ruce kuřecí prsíčka a nevíte, co zase s nimi, pak tato kuřecí roláda se špenátem je skvělým tipem. Hodí se skvěle na oběd i na večeři.


Potřebný čas: 1 hodina 35 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na kuřecí roládu

  • 400 g čerstvého špenátu
  • 4 stroužky česneku
  • 150 g vlašských ořechů
  • 150 g sušených rajčat
  • 1 cibule
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 kg kuřecích prsou (bez kůže, bez kosti)
  • 250 – 300 g anglické slaniny
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • sůl
  • mletý pepř

Jak na to

Špenát dáme do vyšší pánve s pokličkou, podlijeme troškou vody a několik minut podusíme, na závěr přidáme máslo, ochutíme solí a pepřem, lehce promícháme a dáme stranou.

V kuchyňském robotu lehce rozmixujeme česnek, nasekané ořechy, sušená rajčata, cibuli a citronovou šťávu.

Do kuchyňského robotu dáme rozpůlený česnek, nasekané ořechy, sušená rajčata, na čtvrtky cibuli a citronovou šťávu. Mixujeme asi půl minuty, tak aby ingredience nebyly rozmixované úplně do hladka.

Kuřecí prsa omyjeme, očistíme, osušíme a naklepeme na tloušťku cca 1 cm. Z obou stran dostatečně osolíme a položíme na ně plátky anglické slaniny. Rozprostřeme podušený špenát a na konec rovnoměrně rozetřeme směs se sušenými rajčaty.

Delší stranou kuřecí maso zarolujeme do rolády. Svážeme potravinovým provázkem a dáme je do máslem vymazaného pekáče.

Kuřecí rolády se špenátem opepříme, zakapeme olivovým olejem. Zakryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C po dobu 30 minut. Pak odstraníme alobal a pečeme dalších 45 minut, aby bylo maso dobře propečené.

Hotové kuřecí rolády se špenátem necháme zchladnout, odstraníme provázky a nakrájíme na 1 cm silné plátky, které podáváme například s čerstvým pečivem nebo vařenými bramborami.

Kuřecí roláda se špenátem
Odkazy
Štítky:                    

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *