Jeden z klasických receptů, jak připravit květák. Například na rychlou a lehkou večeři je květák na mozeček jako stvořený. Udělejte si ho třeba právě dnes.
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na květák na mozeček
- 1 středně velký květák
- 1 plátek másla
- 1 lžička oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 vejce
- sůl
- mletý pepř
Jak na to
Květák rozebereme na co nejmenší růžičky a důkladně omyjeme. Dáme do hrnce s osolenou vodou a uvaříme do poloměkka. Scedíme, propláchneme studenou vodou, abychom zastavili var, a necháme vychladnout.
Ve větší pánvi necháme rozpustit máslo s trochou oleje a osmáhneme na jemno nasekanou cibuli a po několika minutách přidáme najemno nasekaný česnek. Přidáme květák, chvíli vše spolu prohřejeme a polijeme rozšlehanými a osolenými vejci. Ještě opepříme a za stálého míchání necháme vejce srazit.
Květák na mozeček podáváme s vařenými bramborami nebo pečivem a zeleninou, případně i jen tak samotný.