Jeden z klasických receptů, jak připravit květák. Například na rychlou a lehkou večeři je květák na mozeček jako stvořený. Udělejte si ho třeba právě dnes.


Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na květák na mozeček

  • 1 středně velký květák
  • 1 plátek másla
  • 1 lžička oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 vejce
  • sůl
  • mletý pepř

Jak na to

Květák rozebereme na co nejmenší růžičky a důkladně omyjeme. Dáme do hrnce s osolenou vodou a uvaříme do poloměkka. Scedíme, propláchneme studenou vodou, abychom zastavili var, a necháme vychladnout.

Ve větší pánvi necháme rozpustit máslo s trochou oleje a osmáhneme na jemno nasekanou cibuli a po několika minutách přidáme najemno nasekaný česnek. Přidáme květák, chvíli vše spolu prohřejeme a polijeme rozšlehanými a osolenými vejci. Ještě opepříme a za stálého míchání necháme vejce srazit.

Květák na mozeček podáváme s vařenými bramborami nebo pečivem a zeleninou, případně i jen tak samotný.

Květák na mozeček
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *