Linecké těsto podle tohoto receptu je velmi dobré a velkou výhodou tohoto těsta je, že se nelepí a ani netrhá, takže se s ním velice příjemně pracuje.
Potřebný čas: 15 minut
Počet porcí: –
Ingredience receptu
- 240 g hladké mouky
- 80 g moučkového cukru
- 160 g másla
- 1 žloutek
- 1 lžička strouhané citrónové kůry
- 1 lžička citrónové šťávy
Jak na to
Na vál si prosijeme hladkou mouku a moučkový cukr, přidáme změklé máslo, které nožem mouce a cukru ještě rozsekáme na menší kousky. Přidáme žloutek, citrónovou kůru se šťávou a rukama rychle vypracujeme hladké linecké těsto. Můžeme těsto zabalit do fólie a nechat pár hodin odležet v chladničce, ale není to nutné – je možné s ním ihned začít pracovat a dělat linecké cukroví.
Linecké cukroví pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 25 minut.
Linecké těsto
Odkazy