Linecké těsto - cukroví
Linecké těsto – cukroví

Linecké těsto podle tohoto receptu je velmi dobré a velkou výhodou tohoto těsta je, že se nelepí a ani netrhá, takže se s ním velice příjemně pracuje.


Potřebný čas: 15 minut
Počet porcí:


Ingredience receptu

  • 240 g hladké mouky
  • 80 g moučkového cukru
  • 160 g másla
  • 1 žloutek
  • 1 lžička strouhané citrónové kůry
  • 1 lžička citrónové šťávy

Jak na to

Na vál si prosijeme hladkou mouku a moučkový cukr, přidáme změklé máslo, které nožem mouce a cukru ještě rozsekáme na menší kousky. Přidáme žloutek, citrónovou kůru se šťávou a rukama rychle vypracujeme hladké linecké těsto. Můžeme těsto zabalit do fólie a nechat pár hodin odležet v chladničce, ale není to nutné – je možné s ním ihned začít pracovat a dělat linecké cukroví.

Linecké cukroví pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 25 minut.

Linecké těsto
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *