Na svačinu třeba s dobrým kakaem je tato maková buchta jako dělaná. Vyzkoušejte ověřený recept na tuto vynikající buchtu a třeba i s čokoládovou polevou.


Potřebný čas: 50 minut
Počet porcí:


Ingredience receptu

  • 4 vejce
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 hrnky cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 hrnky mletého máku
  • 1 kypřící prášek
  • citrónová kůra z 1 citronu
  • 2 hrnky bílého jogurtu (400 ml)
  • 1 hrnek oleje

Jak na to

Oddělíme si bílky od žloutků. Se žloutky si ušleháme cukr a následně přimícháme všechny sypké ingredience, již promíchané dohromady. Přidáme bílý jogurt, olej, promícháme a nakonec vmícháme vyšlehaný sníh z bílků.

Plech vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Připravené těsto rovnoměrně vylijeme na plech a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C po dobu cca 30 – 40 minut. Makovou buchtu zkontrolujeme špejlí.

Podle chuti můžeme buchtu polít čokoládovou polevou.

Maková buchta
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *