Na svačinu třeba s dobrým kakaem je tato maková buchta jako dělaná. Vyzkoušejte ověřený recept na tuto vynikající buchtu a třeba i s čokoládovou polevou.
Potřebný čas: 50 minut
Počet porcí: –
Ingredience receptu
- 4 vejce
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 hrnky cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 2 hrnky mletého máku
- 1 kypřící prášek
- citrónová kůra z 1 citronu
- 2 hrnky bílého jogurtu (400 ml)
- 1 hrnek oleje
Jak na to
Oddělíme si bílky od žloutků. Se žloutky si ušleháme cukr a následně přimícháme všechny sypké ingredience, již promíchané dohromady. Přidáme bílý jogurt, olej, promícháme a nakonec vmícháme vyšlehaný sníh z bílků.
Plech vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Připravené těsto rovnoměrně vylijeme na plech a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C po dobu cca 30 – 40 minut. Makovou buchtu zkontrolujeme špejlí.
Podle chuti můžeme buchtu polít čokoládovou polevou.
Maková buchta
Odkazy