Tento recept musíte určitě vyzkoušet. Na první pohled obyčejná kokosová buchta, ale když ji zalijete smetanou ke šlehání a dáte vychladit, budete koukat.


Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí:


Ingredience receptu

Základ buchty

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek mléka
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku oleje

Posypání

  • 1 hrnek kokosu
  • 1 hrnek cukru moučka

Dokončení

  • 250 ml smetany ke šlehání

Jak na to

Základ této kokosové buchty připravíme tak, že smícháme všechny sypké ingredience, přidáme mléko, vejce a olej. Umícháme si těsto a rovnoměrně vylijeme do vymazaného a nejlépe kokosem vysypaného pekáče.

V tuto chvíli si dohromady promícháme kokos s moučkovým cukrem a rovnoměrně posypeme těsto.

Takto připravený plech dáme do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme cca 20 minut. Kokos by měl být po uplynutí této doby už lehce dozlatova.

Upečenou buchtu vytáhneme a ihned na ni rovnoměrně rozlijeme smetanu ke šlehání. Buchtu podáváme nejlépe vychlazenou.

Kokosová buchta
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *