Tento recept musíte určitě vyzkoušet. Na první pohled obyčejná kokosová buchta, ale když ji zalijete smetanou ke šlehání a dáte vychladit, budete koukat.
Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: –
Ingredience receptu
Základ buchty
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek mléka
- 2 vejce
- 1/2 hrnku oleje
Posypání
- 1 hrnek kokosu
- 1 hrnek cukru moučka
Dokončení
- 250 ml smetany ke šlehání
Jak na to
Základ této kokosové buchty připravíme tak, že smícháme všechny sypké ingredience, přidáme mléko, vejce a olej. Umícháme si těsto a rovnoměrně vylijeme do vymazaného a nejlépe kokosem vysypaného pekáče.
V tuto chvíli si dohromady promícháme kokos s moučkovým cukrem a rovnoměrně posypeme těsto.
Takto připravený plech dáme do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme cca 20 minut. Kokos by měl být po uplynutí této doby už lehce dozlatova.
Upečenou buchtu vytáhneme a ihned na ni rovnoměrně rozlijeme smetanu ke šlehání. Buchtu podáváme nejlépe vychlazenou.
Kokosová buchta
Odkazy