Jedním ze způsobů, jak využít mrkev a udělat si trochu zdravější buchtu je tato moc dobrá mrkvová buchta, která je hezky vláčná a není suchá. Zkuste ji.
Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: –
Ingredience na mrkvovou buchtu
- 4 vejce
- 1,5 hrnku oleje
- 2 hrnky cukru krystal nebo krupice
- 1 vanilkový cukr
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- skořice podle chuti
- 3 špetky soli
- 3 hrnky nastrouhané mrkve
Jak na to
Do mísy dáme vejce a rozšleháme dohromady s olejem a následně s cukrem, včetně vanilkového. Smícháme dohromady mouku, prášek do pečiva, skořici a sůl a sypkou směs přimícháme ke žloutkům. Nakonec přidáme najemno nastrouhanou mrkev (část můžeme i nahrubo) včetně šťávy, kterou pustí. Pokud chceme, přidáme ještě i nasekané vlašské ořechy a umícháme si těsto.
Těsto nalijeme do máslem vymazaného a hrubou moukou, nebo kokosem vysypaného plechu a dáme do předem vyhřáté trouby na 180 °C péct na cca 25 – 30 minut.
Mrkvovou buchtu můžeme před podáváním podle chuti posypat moučkovým cukrem přes sítko.