Jedním ze způsobů, jak využít mrkev a udělat si trochu zdravější buchtu je tato moc dobrá mrkvová buchta, která je hezky vláčná a není suchá. Zkuste ji.


Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí:


Ingredience na mrkvovou buchtu

  • 4 vejce
  • 1,5 hrnku oleje
  • 2 hrnky cukru krystal nebo krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • skořice podle chuti
  • 3 špetky soli
  • 3 hrnky nastrouhané mrkve

Jak na to

Do mísy dáme vejce a rozšleháme dohromady s olejem a následně s cukrem, včetně vanilkového. Smícháme dohromady mouku, prášek do pečiva, skořici a sůl a sypkou směs přimícháme ke žloutkům. Nakonec přidáme najemno nastrouhanou mrkev (část můžeme i nahrubo) včetně šťávy, kterou pustí. Pokud chceme, přidáme ještě i nasekané vlašské ořechy a umícháme si těsto.

Těsto nalijeme do máslem vymazaného a hrubou moukou, nebo kokosem vysypaného plechu a dáme do předem vyhřáté trouby na 180 °C péct na cca 25 – 30 minut.

Mrkvovou buchtu můžeme před podáváním podle chuti posypat moučkovým cukrem přes sítko.

Mrkvová buchta
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *