Vyzkoušejte tento skvělý recept na chutný mrkvový koláč s mascarpone, který si určitě také oblíbíte, a bude mezi koláči jeden z těch, ke kterým se vracíte.
Potřebný čas: 55 minut
Počet porcí: –
Ingredience na mrkvový koláč
Mrkvový korpus
- 1/2 hrnku rozinek
- 2 vejce
- 3/4 hrnku cukru krupice
- 3/4 hrnku oleje
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 špetka soli
- 1 lžička skořice
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 prášku do pečiva
- 1,5 hrnku strouhané mrkve
Krém z mascarpone
- 125 ml smetany ke šlehání (33 %)
- 40 g cukru moučka
- 250 g mascarpone (domácí)
Jak na to
Rozinky si namočíme do vařící vody a zatím si vyšleháme vejce s cukrem. Přišleháme olej. Prosetou hladkou mouku smícháme se špetkou soli, skořicí, jedlou sodou, práškem do pečiva a tuto sypkou směs smícháme s vaječnou. Rozinky scedíme a přidáme, včetně nastrouhané mrkve.
Umícháme těsto a nalijeme rovnoměrně do vymazané a vysypané koláčové formy. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 175 °C po dobu cca 40 minut.
Jak upečený mrkvový základ vychladne, připravíme si vrchní krém. Smetanu s cukrem vyšleháme dotuha a zlehka přimícháme mascarpone. Tuto směs rovnoměrně naneseme na vychladlý korpus. Mrkvový koláč s mascarpone je hotový. Dáme na chvíli vychladit a můžeme podávat.