Výborný nepečený ovocný dort ze smetany, mascarpone, piškotů a s čerstvým ovocem dle vlastní chuti (jahody, maliny, borůvky, kiwi,…) podávaný vychlazený.
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: –
Ingredience receptu
- 1 balíček dětských piškotů
- ovoce podle chuti a možností – nejlépe čerstvé, ale může být i mražené či kompotované
- 450 g mascarpone (připravte si domácí)
- 400 ml smetany ke šlehání
- 150 ml zakysané smetany
- cukr krupice
Jak na to
Připravíme si rozevírací dortovou formu vyloženou potravinářskou fólií a zaskládáme její dno piškoty.
Ušleháme si šlehačku, trochu osladíme. Do ní přidáme zakysanou smetanu a mascarpone a na nízké otáčky, pokud používáme robot, ušleháme zlehka dohromady tak, aby se neudělaly ve výsledné směsi hrudky.
Polovinu připravené směsi naneseme na piškoty ve formě a rovnoměrně rozetřeme. Vrstvu krému zaskládáme další vrstvou piškotů, na které naskládáme ovoce a rovnoměrně zatřeme druhou polovinou krému.
Povrch nepečeného dortu můžeme ještě zaskládat nebo posypat (podle druhu ovoce) ovocem a zalít třeba želatinou. Další z možností je posypat povrch rozdrcenými máslovými sušenkami.
Hotový nepečený dort s ovocem necháme vychladit nejlépe přes noc, aby dostatečně ztuhnul a dal se dobře nakrájet.