Tato hrnková ořechová buchta bez vajec by vás mohla zaujmout. Žádné vážení – prostě snadná a rychlá buchta, která je skvělá například s citronovou polevou.


Potřebný čas:40 minut
Počet porcí:


Ingredience receptu

  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 2 hrnky cukru krupice
  • 1 kypřící prášek
  • 2 hrnky vlašských ořechů
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • 1/2 hrnku oleje
  • 3 hrnky mléka

Jak na to

V míse smícháme všechny sypké ingredience, přilijeme olej, mléko a umícháme těsto.

Pekáč vymažeme a vysypeme moukou nebo strouhankou a těsto rovnoměrně vylijeme.

Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme zhruba 20 – 25 minut. Hotovou ořechovou buchtu poznáme, když se na zapíchnutou špejli nelepí těsto.

Buchtu necháme zchladnout a můžeme ji podle chuti polít citronovou nebo třeba čokoládovou polevou.

Ořechová buchta
Odkazy
Štítky:                

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *