Tato hrnková ořechová buchta bez vajec by vás mohla zaujmout. Žádné vážení – prostě snadná a rychlá buchta, která je skvělá například s citronovou polevou.
Potřebný čas:40 minut
Počet porcí: –
Ingredience receptu
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 2 hrnky cukru krupice
- 1 kypřící prášek
- 2 hrnky vlašských ořechů
- 3 lžíce holandského kakaa
- 1/2 hrnku oleje
- 3 hrnky mléka
Jak na to
V míse smícháme všechny sypké ingredience, přilijeme olej, mléko a umícháme těsto.
Pekáč vymažeme a vysypeme moukou nebo strouhankou a těsto rovnoměrně vylijeme.
Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme zhruba 20 – 25 minut. Hotovou ořechovou buchtu poznáme, když se na zapíchnutou špejli nelepí těsto.
Buchtu necháme zchladnout a můžeme ji podle chuti polít citronovou nebo třeba čokoládovou polevou.
Ořechová buchta
Odkazy