Lahodné a osvěžující ovocné řezy s pudingem potěší nejen vaše děti, ale případně také návštěvu nebo kohokoliv, kdo rád sladké. Volba ovoce záleží na vás.


Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí:


Ingredience na ovocné řezy

Těsto

  • 4 vejce
  • 1 špetka soli
  • 200 g cukru moučka
  • 200 g polohrubé mouky
  • 100 ml oleje
  • 100 ml vody
  • 1/2 prášku do pečiva

Krém

  • 1 l mléka
  • 3 vanilkové pudingy
  • 300 g cukru krupice
  • 2 kelímky zakysané smetany (cca 300 g)
  • 1 konzerva mandarinkového, jahodového, broskvového nebo jiného kompotu
  • 1 dortová želatina

Jak na to

Nejprve si oddělíme žloutky od bílků a bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny a pomalu přišleháváme střídavě olej a vodu. Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vmícháme sníh. Hotové těsto rovnoměrně nalijeme do olejem nebo máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C po dobu cca 20 – 25 minut. Vyzkoušíme špejlí, a pokud se na ni těsto nelepí, máme upečeno.

Připravíme si puding podle návodu a to tak, že mléko nalijeme do hrnce a rozmícháme ho s pudingovými prášky a cukrem. Za stálého míchání uvaříme puding. Z vychladlého pudingu odstraníme případný škraloup (pokud zakryjeme např. potravinářskou fólií, tak se nevytvoří) a zašleháme do něj zakysanou smetanu.

Scedíme (šťávu dáme stranou a pak ji použijeme na želatinu) mandarinky případně jiné ovoce podle chuti podle potřeby nakrájíme a poklademe na vychladlé těsto (část si můžeme dát stranou a dát až navrch). Přes ovoce rozetřeme připravený pudingový krém.

Podle návodu si připravíme s využitím scezené šťávy z kompotu dortovou želatinu (např. Dort-želé od Dr. Oetkera) a rozprostřeme ji na vršek krému. Hotové ovocné řezy s pudingem dáme vychladit tak na 2 hodiny a můžeme podávat.

Ovocné řezy s pudingem
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *