Další z několika variant karbanátků. Tentokrát však ne z masa a ne smažené! Vyzkoušejte výborné pečené brokolicové karbanátky, které překvapí i masožrouty!
Potřebný čas: 50 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na brokolicové karbanátky
- 350 g brokolice
- 150 g anglické slaniny nebo jiné uzeniny v celku
- 2 vejce
- 2 lžíce tvarohu
- 2 – 3 stroužky česneku
- 3 lžíce strouhanky
- sůl
- mletý pepř
Jak na to
Syrovou brokolici propláchneme, okapeme a nadrobno pokrájíme nebo rozsekáme v robotu. Uzeninu nakrájíme také na drobno.
Dáme do mísy, přidáme žloutky, tvaroh, prolisovaný česnek, sůl a čerstvě mletý pepř. Vše důkladně promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou.
Z oddělených bílků a špetky soli si vyšleháme tuhý sníh a ten do směsi opatrně vmícháme.
Plech si vyložíme pečícím papírem a například pomocí lžíce vytvoříme z brokolicové směsi cca 10 placiček resp. brokolicových karbanátek, které nakonec potřeme olejem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme je celkem 30 minut s tím, že po 15 minutách je otočíme.
Brokolicové karbanátky jsou výborné teplé i studené a dají se použít také jako příloha například k masu. V tom případě můžeme vynechat uzeninu.